Mooie Merken

jan 15, 2021Nieuws

Een beter milieu begint bij je interieur.

Van je huis een thuis maken begint bij de inrichting. Tussen welke spullen voel jij je fijn? Bij DWÆRS verkopen we stijlvolle en duurzame woonaccessoires van de mooiste merken die, net als wij, niet alleen je thuis maar ook de wereld mooier willen maken. 

Om jullie te laten weten hoe deze merken hier mee bezig zijn hebben we er hier een aantal op een rijtje gezet. 

Household Hardware

Household Hardware: objecten voor het leven.

Household Hardware ontwerpt unieke objecten die het resultaat zijn van het samenbrengen van de westerse wereld en Marokko. Onze smaak, onze kleur, onze trends. Hun ambacht, hun tradities.

Wist je dat al onze producten met de hand worden gemaakt en dat de meeste van gerecyclede materialen zijn gemaakt? We staan bekend om eerlijke handel en eerlijke producten: we werken aan langdurig teamwork met zowel de vakmensen en ontwerpers als onze klanten. Household Hardware staat voor vakmanschap en fantasie. We streven naar tijdloosheid en kwaliteit. We houden van ruwe materialen en subtiele kleuren.

Bron: Household Hardware

Urban Nature Culture

Sinds haar negentiende reist Anne Marie Hermans de wereld rond, op zoek naar schoonheid en schatten in alle uithoeken van de planeet. Ooit geïnspireerd door inventieve geesten en de ongelooflijke producten die daaruit tot leven kunnen komen, leiden haar reizen haar altijd naar nieuwe producten, verborgen pareltjes en creatieve mensen, die haar inspireren voor nieuwe collecties. Het samenstellen van oude technieken en kunst, in harmonie met de natuur, is een van de belangrijkste doelen in haar leven. Precies daarom startte ze haar eigen merk Urban Nature Culture.

Een van de redenen waarom Urban Nature Culture Amsterdam tot leven is gekomen, is omdat Anne gelooft dat zorgen voor de toekomst van onze wereld, de natuur en haar bewoners alleen kan worden bereikt door naar onszelf te kijken. De verandering zit in onszelf. UNC is een huis- en lifestylemerk dat haar voortdurend uitdaagt – zich afvragend over manieren om meer waarde toe te voegen aan onze planeet en haar bewoners, wij mensen.

Stap voor stap vinden we meer manieren om producten op een duurzame manier te produceren. Niet alleen door eerlijke lonen te betalen aan de getalenteerde vakmensen of eerlijke dealers en bedrijven die geweldige producten voor onze huizen leveren, maar ook door nieuwe en milieuvriendelijke bronnen te gebruiken, of secundaire in plaats van nieuwe, grondstoffen. Het is onze plicht om in de toekomst te investeren en transparant te zijn over de manier waarop we onze goederen produceren.

Op die manier worden we elke ochtend wakker met de beste bedoelingen – om elkaar en onze wereld te helpen, om de wereld elke dag een beetje beter te maken. Urban Nature Culture Amsterdam, voor de liefde van onze wereld

Bron: Urban Nature Culture

All things we like

All Things We Like brengt je speels design dat een positieve impact heeft op je humeur maar een minimale impact heeft op het milieu. Onze unieke Dutch Eco-Designs zijn zowel van buiten als van binnen prachtig!

Met ons label inspireren we je graag om milieuvriendelijke en leuke keuzes te maken. Voor onze duurzame collecties experimenteren we met de combinatie van innovatieve oplossingen en traditionele technieken. Als een item niet duurzaam en ethisch kan worden geproduceerd, doen we dat gewoon niet. Uiteraard werken wij ook het liefst met eerlijke materialen. Het hout dat we gebruiken is FSC-gecertificeerd of gerecycled. Onze posters zijn gedrukt op biologisch papier en onze tassen zijn gemaakt van ecologisch katoen. Dat is hoezeer we eerlijk en eerlijk design waarderen. We houden ervan om mooie en functionele ontwerpen te maken voor je dagelijkse leven en huis. Onze collectie varieert van lasercut en 3D-geprinte sieraden, houten decoratieve objecten, geïllustreerd porseleinen servies, handbedrukte kaarten en posters… nou ja, zoals onze naam het al zegt: alles wat we leuk vinden!

Social Design

Wij geloven in de kracht van creativiteit en design om de samenleving te helpen transformeren. We gebruiken de impact van design voor het maatschappelijk belang. We verkopen niets op onze planeet en op mensenrechten. De zorg voor het milieu is voor ons net zo belangrijk als de zorg voor de mensen achter onze producten. Voor de productie van onze collecties werken we samen met lokale ambachtslieden en sociale werkplaatsen, die zo trots zijn om u de beste kwaliteit te kunnen leveren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat onze ontwerpen bijdragen aan een betere wereld. Echt product door echte mensen.

Enkele voorbeelden van wie je steunt met onze ontwerpen: de sociale werkplaats met mensen in het autistische spectrum die heel precies de keramiek versieren, het traditionele porselein familiebedrijf dat al eeuwen porselein maakt, vluchtelingenkleermakers in ons naaiatelier, de houtbewerkers werkplaats met een lichamelijke handicap die een speciale machine hebben gekregen om onze houten lijsten te maken, de werkplaats met mensen met downsyndroom die elk sieraad met de grootste zorg inpakken. We hebben een steeds groeiend netwerk, als je interesse hebt om met ons samen te werken, kun je contact met ons opnemen.

Bron: All things we like

Jurianne Matter

In 2008 begon ik mijn label met mijn eigen naam en ging ik er helemaal voor uit, omdat ik erin geloofde. Op de een of andere manier raakten de ontwerpen een snaar: papier, ambacht, rituelen, tradities, mooie prints en allemaal op een milieuvriendelijke manier geproduceerd… het werd een succes.

Het papier is inmiddels vergezeld van textiel, mijn tweede liefde. Functioneel, met mooie prints en natuurlijk gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen. Ook de stoffen dragen mijn signatuur: poëtisch, grafisch en met een grote rol voor de natuur. Omdat de natuur beslist een ding is; ‘Milieuvriendelijk’ is voor mij niet zomaar een lege marketingterm. ‘Mooi’ is alleen mooi voor mij als het op een schone en eerlijke manier is geproduceerd.

Naast het constant ontwikkelen van mijn collectie voor mijn eigen bedrijf, werk ik ook met grote passie voor andere bedrijven. Ik adviseer en ontwerp vaak voor totaal verschillende doelgroepen, in andere stijlen, maar gek genoeg heeft alles altijd mijn eigen signatuur.

Bron: Jurianne Matter

Rebottled

Started From The Bottle

En zo begon het; een diepe fascinatie voor de circulaire wereld. In 2016 wordt Rebottled opgericht door een jonge ondernemer bij Enactus. Zijn missie is tot op de dag van vandaag hetzelfde gebleven: het afvalprobleem op een duurzame en sociale manier aanpakken, te beginnen bij de glasindustrie.

Een jaar later vond hij iemand die gek genoeg was om zich bij zijn missie aan te sluiten. Samen zetten ze een team van vrijwilligers, vrienden en professionals op en brachten de droom tot leven. Het werd al snel duidelijk: het ging niet om grenzen, opleiding, geslacht of ras. Het ging over mensen met een mentaliteit. Mensen proberen iets achter te laten, zodat de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn.

Bron: Rebottled

Gerelateerd nieuws 

STOCK SALE!

STOCK SALE!

DWÆRS GAAT 6 MAANDEN OP VAKANTIE EN DAAROM IS ER NU EEN STOCK SALE! ALLES IN DE WEBSHOP NU MET 50 % KORTING!!JA, JE LEEST HET GOED! ALLES IS NU MET...

Lees meer