FAQ

Veel gestelde vragen
Wat is de levertijd van mijn bestelling?
98% wordt binnen 1 á 2 werkdagen geleverd.
Kan ik mijn bestelling wijzigen?
Nee, wij kunnen helaas geen wijzigingen aanbrengen in je bestelling. Om je bestelling zo snel mogelijk te kunnen bezorgen, gaan wij daar direct mee aan de slag in ons magazijn!
Welke betaalmethoden accepteert DWÆRS
Wij maken het je graag zo gemakkelijk mogelijk om een bestelling bij ons te voltooien. Om te betalen op DWÆRS kun je gebruik maken van:
✓ iDeal
Kan ik achteraf betalen?
Nee, achteraf betalen is niet mogelijk. Mocht een product toch niet voldoen dan kan het geretourneerd worden en krijg je het aankoopbedrag zo snel mogelijk terug.
Hoe stuur ik een product retour?

Klik hier voor meer informatie

Hoe krijg ik mijn geld terug na retournering?
Je stuurt je bestelling per post aan ons terug, je krijgt het aankoopbedrag altijd terug op dezelfde manier als hoe er betaald is.
Ik heb mijn bestelling geretourneerd. Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Zodra wij je pakket hebben ontvangen, doen wij ons best de aankoopprijs zo snel mogelijk aan je terug te boeken. Dat duurt maximaal 10 dagen, maar gaat meestal veel sneller! Je krijgt de aankoopprijs terug op dezelfde manier waarop je hebt betaald.

Na tien dagen jouw geld nog niet terug? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Houd je ordernummer en het afgiftebewijs van de terugzending dan bij de hand.

Hoe neem ik contact op met DWÆRS?
Dat kan 24/7 per email info@dwaers.com
Wordt er dagelijks verzonden?
Op werkdagen vòòr 16.00 uur besteld wordt dezelfde dag verzonden, op werkdagen ontvangt u uw pakket 1 tot 2 dagen na verzending.